Vissza

Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 0800 - 1800-igA 10 leggyakoribb tévedés a téli gumiabronccsal kapcsolatban !

 
 1. Túl drága!
  A téli gumiabroncsok ma már pontosan ugyan annyiba kerülnek, mint a nyári abroncsok, sőt néha kevesebbe. Amíg a téli gumiabroncsot használ, a nyáriak téli álmot alszanak, és ezáltal az élettartamuk, és futásteljesítményük is növekszik.
 2. De hát nálunk nem is esik a hó!
  A hó magában nem tesz semmit! Ahogy a hőmérséklet 7°C alá esik a nyári abroncsok már nem biztonságosak tovább.
 3. Új nyári gumiabroncsok biztosan jók!
  A nyári gumiabroncsok profilmélysége ettől teljesen független, egyszerűen nem téli időre lettek tervezve. A téli gumiabroncsoknak megvan a speciális kaucsuk-keveréke, ami akár jégen, nedves, havas úton is sokkal magasabb menetbiztonságot nyújt.
 4. Nem is lehet a téligumival olyan gyorssan hajtani!
  Alapvetően nem szabad ugyan olyan gyorsan téli gumiabroncson közlekedni, mint nyárin, de a legnagyobb sebesség független a gumiabroncs jelzésétől. Forma-forma, de a legfontosabb, hogy a sebességet a téli útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg!
 5. Hiszen van ABS és ESP a kocsiban!
  A legobb High-Tech biztonságtechnika is csődöt mond, ha a gumiabroncsok nem a megfelelő útviszonyhoz vannak választva!
 6. Hova tegyem a nyári gumikat? Hiszen nincs is helyem!
  De hát ott van az Ön gumiabroncs kereskedője! Számtalan kereskedő biztosít lehetőséget a gumibroncsok betárolásra, függetlenül az évszaktól...
 7. Nem valami attraktív a kinézetük!
  A téli gumiabroncsok nyugodtan szerelhetők alufelnire, bár nem javasoljuk a téli útviszonyok miatti magasabb sérülés-veszély miatt.
 8. Hisz az utak tisztítva vannak, nem?!
  Gondoljunk csak egy vidéki útra, amit nem tudunk elhalasztani, és ahol egy harmadrendű úton igencsak akadozik a téli karbantartó szolgálat (hókotró:). Egyszerűen nincs lehetrőség a 24 órás szolgálati idő betartására.
 9. Hiszen biztosítva vagyok!
  A baleseti rizikó télen hatszor magasabb! A balesetek másrészt igen csak bosszantóak, és nem szabad csak az anyagi károkra gondolni, hanem ott vannak a személyi sérülések is!
 10. Arra a pár napra az évben nem éri meg!
  Minden napot összeszámolva, amire jellemző a vizes, fagyos, havas, csúszós útviszony, összesen: 185 nap egy évben, és ezeken a napokon a téli gumiabroncs hasaználata javasolt. 

 
 
 

Fel

emelő emelő emelő auto